Circuit Piețe de Crăciun 2023

Magia sărbătorilor la piețele de Crăciun de la Zakopane - Cracovia - Viena - Bratislava

 
Autocar din Timisoara
Perioada 30.11 - 03.12.2023
 
280
pers/loc in camera dubla

 

Ziua 1: Timișoara – Zakopane – Cracovia – 30.11.2023

De dimineața devreme, pornim la drum și străbatem Ungaria și Slovacia, admirând peisajele naturale în drumul nostru. După o călătorie plină de frumuseți, ajungem în orașul montan Zakopane, unde putem explora centrul istoric și ne putem bucura de atmosfera festivă la piața de Crăciun. Cazare în Cracovia la un hotel de 3*.

Ziua 2: Cracovia – 01.12.2023

Mic dejun. Începem ziua cu vizitarea orașului Cracovia, fostă capitală a țării, care în perioada sărbătorilor de iarnă va fi  fără indoială magic. Vom vizita Cetatea Wawel, Drumul Regal, Barbacanul, centrul istoric cu Bazilica Sf. Maria, Turnul Primăriei și Hala Postăvarilor, cunoscută și drept Sukiennice, în trecut un important centru de comerț internațional. Timp liber în centrul vechi al orașului și participarea la târgul de Crăciun.

Ziua 3: Cracovia – Viena – 02.12.2023

Mic dejun. Astăzi ne îndreptăm spre o altă destinație cu renume pentru târgurile de Crăciun cu o atmosferă aparte, Viena. Intrăm pe Ringul Vienez care în trecut delimita orașul de zonele sale limitrofe este acum parte integranta a centrului istoric al orasului etaland cu rafinament splendide monumente si edificii care pastreaza intact farmecul si eleganta unui oras imperial. Muzeul de Arte Aplicate, Stadtpark – cu a sa statuie aurita a lui Johann Strauss si Kursalonul renumit pentru gazduirea concertelor clasice, sau Opera Nationala, Piata Maria Tereza, Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Arta, toate isi gasesc locul pe Ringul Vienez, alaturi de Palatul Hofburg – resedinta de iarna a familiei imperiale, Primaria, Biserica Votiva sau Universitatea din Viena. Centrul orasului vechi este insa dominat de silueta impunatoare a Catedralei Sf. Ștefan, un extraordinar exemplu de arhitectura gotica care ascunde o istorie impresionanta. Seara, participare la Targul de Craciun. Cazare la un hotel 3* sau superior în Viena.  

Ziua 4: Viena – Bratislava – Timișoara 03.12.2023

Mic dejun. În această zi ne îndreptăm spre casă, dar pe drum facem o oprire în capitala Slovaciei, Bratislava. Printre obiectivele turistice reprezentative al orașului putem enumera: Podul Nou, Biserica Albastră – biserică catolică maghiară consacrată Elisabetei a Ungariei, Castelul Bratislava - o bijuterie medievală situată pe un deal stâncos deasupra Dunării, ce oferă o panoramă splendidă aupra orașului, Statuia Cumil – statuie din bronz neconvențională a  unui muncitor de canalizare care stă în canal și spionează trecătorii, Piața Centrală și Centrul Vechi.

Ne continuam drumul spre casă, tranzitând Ungaria, iar pe drum facem o scurtă oprire pentru a servi faimosul gulaș.

Sosire în Timișoara spre seară în funcție de trafic și formalitățile vamale.

sursa foto: pixabay.com

ü  Transport cu autocar

ü  3 nopți cazare la hoteluri de 3* sau superior (2 nopți în Cracovia și 1 noapte în Viena)

ü  Mic dejun

ü  Ghid de turism

 

ü  Însoțitor din partea agenției 

 

Ø  Masa de prânz și cina

Ø  Alte cheltuieli de natura personală

Tariful este calculat pentru un minim de 35 de persoane. În cazul în care numărul necesar minim de persoane nu se întrunește tariful de recalculează, excursia se reprogramează sau se anulează.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.

Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptia acestora, in cazul in care exista neplaceri degate de amplasarea sau aspectul camerei, acestea se rezolva la receptia hotelului asistat de catre insotitorul de grup.

Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor precum și la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali. Ghidul are dreptul de a schimba oridinea obiectivelor pe zile cu mențiunea de a respecta obiescctivele enunțate în program.

Locurile in autocar se distribuie in functie de inscrierea in agentie, incepand cu bancheta a doua.

Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

Nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie.

Acte necesare:

Pasaport sau carte de identitate valabil minim 6 luni de la data intoarcerii.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu.

Conditii de plata:

-        100 euro/pers avans in momentul rezervarii

-        180 euro/pers cu 30 zile inainte inainte de plecare

-        Integral daca sunt mai putin de 30 zile pana la plecare

Formular de înscriere

Sunt de acord cu termenii si conditiile ofertei

Solicita oferta