Circuit Piete de Craciun

Viena - Praga - Dresda - Bratislava

 
Autocar din Timisoara
Perioada 30.11.2023 - 03.12.2023
 
280
pers/loc in camera dubla

Turul Pietelor de Craciun

VIENA–PRAGA–DRESDA-BRATISLAVA 

 

Data plecare: 30.11.2023

Ziua 1. Ne indreptam spre Viena. Odata ajunsi, intram pe Ringul Vienez care in trecut delimita orasul de zonele sale limitrofe este acum parte integranta a centrului istoric al orasului etaland cu rafinament splendide monumente si edificii care pastreaza intact farmecul si eleganta unui oras imperial. Muzeul de Arte Aplicate, Stadtpark – cu a sa statuie aurita a lui Johann Strauss si Kursalonul renumit pentru gazduirea concertelor clasice, sau Opera Nationala, Piata Maria Tereza, Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Arta, toate isi gasesc locul pe Ringul Vienez, alaturi de Palatul Hofburg – resedinta de iarna a familiei imperiale, Primaria, Biserica Votiva sau Universitatea din Viena. Centrul orasului vechi este insa dominat de silueta impunatoare a Catedralei Sfantul Stefan, un extraordinar exemplu de arhitectura gotica care ascunde o istorie impresionanta. Seara, participare la Targul de Craciun . Cazare la  hotel 3*In Viena.

Ziua 2. Mic dejun. Ne indreptam spre Praga. Dedicam ziua explorarii capitalei Cehiei. Ne plimbam prin Piata Stare Mesto, “strajuita” de cele 2 turnuri de 80 m inaltime ale Bisricii Tyn, avand in centru statuia reformatorului Jan Hus (ars pe rug pentru credinta sa), Primaria veche si turnul cu Ceasul astronomic din 1410, cel mai vechi ceas astronomic din lume. Timp liber in Praga pentru a va bucura de farmecul orasului medieval. In cursul zilei ajungem la Podul Carol, grandioasa lucrare din sec. XIV. Are peste 600 m lungime, 10 m latime, 16 arce protejate cu piloni pentru spargerea ghetii si 3 turnuri, doua inspre Mala Stana si unul catre Stare Mesto. De la inceputul sec. XVIII, podul a fost decorat cu 30 de statui, majoritatea baroce, de unde si o alta denumire a acestuia, anume “Podul cu Sfinti”. Trecand podul, vizitam cartierul Mala Strana. Participare la Targul de Craciun de la Praga. Cazare la hotel 4*in Praga.

Ziua 3. Mic dejun.. Plecare spre Dresda. Supranumita Florenta de pe Elba, a fost devastat de bombardamentele din cel de-al 2-lea Razboi Mondial. A renascut insa din propria cenusa, oferind astazi iarasi splendoarea de odinioara. Admiram intr-un tur pietonal Frauenkirche- cea mai importanta biserica protestanta, Procesiunea Printilor- imagine murala realizata in portelan in sec. XIX, Palatul Regal, Opera Semper- unul din cele mai frumoase teatre din sec. XIX si Palatul Zwinger- realizat intr-un extravagant stil baroc, cea mai importanta atractie turistica din Dresda, care contine impresionante colectii de arta, portelanuri, colectii de arme etc. Dupa terminarea turului, avem timp liber pentru participarea la Targul de Craciun de la Dresda. Ne intoarcem la Praga. Cazare la hotel 4*in Praga.

Ziua 4. Mic dejun. Plecare spre casa cu oprire la Bratislava,pentru participare la Targul de Craciun. Sosire in tara in functie de formalitatile vamale.

 

sursa foto: pixabay.com

 

       Transport autocar

      1 noapte cazare cu mic dejun la Viena

      2 nopti cazare cu mic dejun la Praga

      Ghid din partea agentiei

   Asigurarea medicala

   supliment cameră single: 90 euro/persoana/ 4 nopti

    intrările la obiectivele turistice

  paşaport original sau carte de identitate

 cazier judiciar pentru însoţitorul grupului de copii

 pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz

    Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane. In cazul in care sunt mai putini participanti, tariful se recalculeaza

  Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie

Formular de înscriere

Sunt de acord cu termenii si conditiile ofertei

Solicita oferta