Circuit in Tara Sfanta de Ziua Femeii

Grup din Timisoara

3
 
Avion din Budapesta
Perioada 07.03.2023 - 11.03.2023
 
680
pers/loc in camera dubla sau tripla

 

ZIUA 1 – 07.03.2023

„Shalom, Israel!”

Intalnire in Timisoara cu reprezentantul agentiei Naomi Travel, pentru transfer spre aeroportul din Budapesta, de unde ne vom imbarca pe cursa spre Tel Aviv. Aterizare pe Aeroportul „Ben Gurion” din Tel Aviv. Dupa ce vom trece de formalitatile vamale, grupul va fi preluat de catre ghidul roman, care il va insoti pe tot parcursul pelerinajului.

Vom incepe itinerariul cu vizitarea Muntelui Maslinilor. Vom cobori pe Drumul Floriilor si vom ajunge la Gradina Ghetsimani – locul de rugaciune a lui Isus si locul unde Isus a fost prins de soldatii romani.

Masa de pranz (optional – 16 euro/persoana).

Cazare si cina in Betleem, la hotel 3*+.

ZIUA 2 – 08.03.2023

Si tu, Betleeme, Efrata, macar ca esti prea mic intre cetatile de capetenie ale lui Iuda, totusi din tine, Imi va iesi Cel ce va stapani peste Israel si a carui obarsie se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele vesniciei” – Mica 5:2

Mic dejun. Incepem ziua la Muzeul Holocaustului. Continuam cu vizita la Gradina Mormantului, aici avand posibilitatea de a lua Cina Domnului.  Dupa amiaza, la intoarcerea in Betleem, vom vizita Campul Pastorilor - acei oameni simpli care au venit sa se inchine inaintea Pruncului Isus, iar pe seara vom avea timp liber pentru cumparaturi in Betleem.

Optional tur de seara – 30-35 euro/pers – Ierusalimul noaptea (3 ore).

Masa de pranz la beduini  (optional – 22 euro/persoana). Pentru femei, masa de pranz este gratuita.

Cina si cazarea in Betleem, la hotel 3*+.

ZIUA 3 – 09.03.2023

„Ierusalim, Ierusalim, Deschide-ti poarta larg/ Osana-naltime, Osana lui Dumnezeu....”.

Mic dejun. Ne vom deplasa spre Ierusalim si vom incepe ziua cu parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa (partial) – drumul suferintelor Domnului Isus. De asemenea, vom avea si posibilitatea de a vizita Biserica Sfantului Mormant. Ne vom continua turul si vom vizita Scaldatoarea Betezda – locul unde Domnul Isus a vindecat slabanogul. Continuam vizita cu Muntele Sionului si apoi vom avea posibilitatea de a vedea Poarta Sionului si Camera de Sus – unde Domnul Isus a luat cina cu ucenicii in Joia Mare. Vom putea vedea Mormantul lui David si ne vom putea plimba prin Cartierul Evreiesc. Ultimul obiectiv va fi Zidul Plangerii.

Masa de pranz se va servi pe cont propriu in Ierusalim.

Cazare si cina in Betleem, la hotel 3*+.

ZIUA 4 – 10.03.2023

„Ferice de cei cu inima curata, caci ei Il vor vedea pe Dumnezeu!” – Matei 5:8

Mic dejun. Dimineata devreme (in jur de ora 07), ne vom indrepta spre Marea Moarta – cel mai jos loc de pe Pamant (400 m. sub nivelul marii) si lacul cel mai bogat in saruri minerale din lume. Aici vom avea parte de o scurta relaxare – baie si plaja la Marea Moarta. Vom vedea si raul Iordan iar apoi vom intra in cel mai vechi oras din lume – Ierihon, pentru a-l vizita si a servi masa de pranz. Com continua ziua cu o croaziera pe Marea Galileei si inchinare pe barca. Urcam pe Muntele Fericirilor, vizităm biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului, continuam cu vizitarea ruinelor oraşului Capernaum (orasul lui Isus) – locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a făcut cele mai multe minuni.

Masa de pranz la Ierihon (optional – 20-22 euro/persoana).

Cina si cazare in Tiberiada, la hotel 3*.

ZIUA 5 – 11.03.2023

„ Sola Gratia!  Sola Fide!  Sola Scriptura!  Solus Christus!  Soli deo Gloria!”

Mic dejun. Transfer catre aeroportul din Tel Aviv, unde autoritatile israeline, cer pasagerilor sa ajunga cu 3 ore inainte de ora decolarii. 

sursa foto: pixabay.com

 

- Bilet de avion, plecare din Budapesta

- Taxe de aeroport

- Bagaj de mana mic (40 x 30 x 20 cm) – asezat sub scaun

- 4 nopti cazare la hoteluri 3+* (1 noapte in Tiberiada si 3 nopti in Betleem)

- Demipensiune (mic dejun + cina)

- Transport cu autocar modern (wi-fi inclus) pe toata perioada pelerinajului

- Intrarile la toate obiectivele turistice mentionate in program

- Ghid insotitor local vorbitor de limba romana

- Insotitor de grup din partea agentiei Naomi Travel

- Transfer aeroport Budapesta si retur 

- Varianta Priority – (pe langa bagajul mic, inca un bagaj de cabina de 10 kg – 55 x 40 x 20 cm) - aproximativ

- Bagaj cala de 10 kg  sau bagaj cala de 20 kg 

- Masa de pranz (15 – 25 euro/persoana/zi)

- Tur de seara Ierusalim (30-35 euro/persoana)

- Bacsis pentru restaurantele hotelurilor si sofer (15 euro/persoana)

- Asigurare de calatorie pachet travel (storno+medicala) - recomandata

- Asigurare medicala OBLIGATORIE!

- Teste Covid, daca este cazul 

1. Conditii de plata:avans – 150 euro/persoana, nerambursabili si restul cu 1 luna inainte de plecare.

2. Document de calatorie necesar: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara. Nu este permis pasaport temporar.

3. Grup minim 34 persoane.

4. Agentia poate schimba ordinea programului pe zile sau poate inlocui unele obiective din motive de securitate, in functie de programul festivitatilor si posibilitatilor de participare. De asemenea, ordinea vizitelor, pe zile, se poate modifica, pastrand vizitele mentionate in program.

5. Categoria hotelurilor este cea atribuita de autoritatile locale si este cea oficiala pentru Israel.

6. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiere de a primi turistul pe teritoriul propriu, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea in Israel si de aceea, este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul israelian. 

1. Bagaj:

• Nu depasiti limita admisa de compania de zbor, deoarece kg suplimentare se platesc. Nu uitati sa lasati loc in bagaj si la intoarcere pentru eventuale cadouri/suveniruri.

• Bagajele trebuie strict supravegheate si nu trebuie lasate in grija altor persoane. Daca un bagaj este gasit fara stapan, acesta poate fi luat de persoanele de la securitate (uneori fara a putea fi recuperat).

2. Tinuta:

• Se recomandă incaltaminte comoda, cu talpa joasă, (sunt zile in care se merge mai mult pe jos, in unele zone terenul este accidentat).

• Pentru locurile de pelerinaj se cere ţinută decentă (nu maieu, nu bluze fără mâneci, nu pantaloni sau fuste scurte), şi este de preferat ca doamnele să aibă la îndemână o şapcă sau un batic pentru acoperirea capului; domnii sunt rugati sa poarte pantaloni lungi pentru a nu da prilejul de a fi opriti sa intre in anumite obiective foarte importante.

3. Fusul orar este acelasi ca in Romania.

4. Curentul electric este ca si in Romania.

5. Convorbirile telefonice sunt destul de scumpe: verificati tarifele cu operatorul dvs de telefonie mobile, inainte de plecare, pentru a nu avea surprise neplacute la intoarcere.

6. Valuta:

• moneda naţională în Israel este Shekel;

• în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari, inclusiv monede de 1 Eur sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor. Cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 3.52 NIS si 1 USD = 3.53 NIS; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb din Tel Aviv sau orice alt oraş, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar.

• Este bine ca banii de buzunar sa fie distribuiti la ambele persoane din cuplu; in caz de furt sau daca va rataciti, sa aveti cu ce ajunge la hotel cu taxi.

7. Apa de la robinet este potabila, dar pentru a evita eventuale neplaceri va recomandam sa cumparati apa imbuteliata. Apa minerala din Israel este apa plata.

8. Limba engleza este vorbita de majoritatea populatiei. Limba franceza este si ea destul de raspindita. Atentie la comentariile pe care le faceti in public: nu vorbesc romana multi localnici, insa foarte multi inteleg romaneste.

9. Cumpărăturile: în toate magazinele de suveniruri, mai puţin în biserici, negociaţi preţul care vi se spune; s-ar putea să aveţi plăcuta surpriză să obţineţi reduceri şi de 80% din preţul iniţal; produsele cumpărate trebuie puse în bagajul de cală; pentru cumpărăturile efectuate în Israel de minim 100 USD, pe acelaşi bon fiscal, se returneaza TVA-ul la plecare, pe aeroport; vă puteţi uni mai multe persoane pe acelaşi bon; pentru a recupera TVA-ul trebuie să păstraţi ambalajul de la respectivul magazin precum şi foaia de rambursare TVA (pe care o cereţi de la magazin când plătiţi o sumă mai mare de 100 USD); obiectele pentru care doriţi returnarea TVA-ului este bine să le puneţi în ambalajul original, în bagajul de mână, şi după ce aţi făcut check-in-ul pe aeroport, înainte de intrarea în Duty Free, în stânga, este Biroul de Returnare TVA; dacă aveţi obiecte voluminoase şi sunt în bagajul mare, la intrarea în aeroport, înainte de check-in, există un Birou de Returnare TVA; se deschide bagajul, arătaţi obiectul şi factura, se returnează TVA-ul, dupa care vă luaţi bagajul şi mergeţi la check-in.

10.Pentru evitarea oricăror neplăceri, persoanele care au fost în Israel o perioadă îndelungată, cu depăşirea valabilităţii vizei de intrare, sunt rugate să verifice cu autorităţile israeliene existenţa unor eventuale măsuri de interdicţie.

Punctualitatea in grup si la obiectivele turistice este obligatorie!!!

Vino alaturi de noi!

Sunt de acord cu termenii si conditiile ofertei

Solicita oferta