Circuit Grecia 2024

Pe urmele Apostolului Pavel

 
Transport: Autocar din Timișoara
Perioada 20-28 mai 2024
Tarif Standard
 
585
pers/loc in camera dubla

CIRCUIT GRECIA – PE URMELE APOSTOLULUI PAVEL

 

Ziua 1 – 20.05.2024 – Timisoara - Kavala

 

Vom pleca din Timisoara spre Grecia pe ruta Serbia-Bulgaria, dimineata devreme si ne vom indrepta spre Kavala, prima oprire din calatoria noastra.

Kavala, unul dintre porturile de la Marea Egee, al doilea oras ca marime din nordul Greciei, se remarca prin frumusetea deosebita, datorita pozitiei sale sub forma de amfiteatru, dar si datorita atmosferei grecesti care se regaseste la tot pasul: stradute inguste si intortocheate, taverne cu produse traditionale, ambarcatiuni pentru pescuit pictate in diverse culori, plajele perfecte pentru relaxare.

Principalele atractii istorice ale orasului Kavala sunt: castelul bizantin si apeductul construit de Suleiman Magnificul dar si casa construita de Muhammmed Ali – fondatorul Egiptului Modern.

Dar, acest port maritim este cunoscut si datorita faptului ca pe aici a trecut apostolul Pavel, cand a venit prima data in Grecia.

            Seara, vom face o plimbare prin orasul port iar apoi vom merge la hotel pentru a ne caza.

 

Ziua 2 – 21.05.2024 – Kavala – Filipi – Kamena Vourla 

Mic dejun la hotelul din Kavala.

Dupa servirea mesei, vom parasi orasul port Kavala, pentru a continua sa mergem pe urmele apostolului Pavel si vom ajunge la Filipi, orasul antic unde a avut loc primul botez crestin din Europa. Vanzatoarea de purpura Lidia, o femeie evlavioasa, a luat aminte la predicile lui Pavel si a acceptat sa isi marturiseasca public credinta sa in Isus Hristos. Aici a fost infiintata si prima biserica din Europa.

 Tot in Filipi se regaseste si locul uneia dintre cele mai importante batalii din lumea antica si anume batalia dintre Octavian si Antoniu cu opozantii Brutus si Cassius.

Dupa vizitarea acestei zone, ne vom indrepta spre Kamena Vourla, un alt loc superb de pe teritoriul Greciei, unde ne vom caza si vom servi cina.

Ziua 3 – 22.05.2024 -  Kamena Vourla

 

Mic dejun la Kamena Vourla. Aceasta zi este destinata relaxarii pe plaja din Kamena Vourla.

Situata la aproximtaiv 130 km de Atena, aici este locul unde se imbina atat de perfect muntele si cu marea (Egee), iar apa curata a marii, precum plajele renumite (Isabella – situata in centrul orasului si Mouragio – clasificata Blue Flag) ofera acestei localitati un aer aparte, iar noua ne ofera locul ideal pentru o relaxare binemeritata inainte de a porni mai departe spre Atena.

Timp liber sau optional, astazi ne putem bucura de plaja in Insulele Lichada (contra cost), un complex de insule vulcanice – numite si Insulele Seychelles ale Greciei care bineinteles au si o frumoasă legenda. Tinand cont ca provin din  magma vulcanica ca si celebrul Santorini, Lichadonisia are totusi ceva ce Santorini nu are – o plajă superba unde putem să ne petrecem o zi de vis, facand baie în apa de un albastru cristalin si bronzandu-ne la soare pe nisipul auriu. Ne vom imbarca pentru a face turul insulitelor vulcanice, pentru aproximativ 40 min. In cursul acestei mini-croaziere vom putea vedea o epava situata la 10 m sub apa, ruinele unui vechi sat si ale unei manastiri si, daca suntem norocosi, o familie de foci. Vom sta la plaja in Lichadonisia aproximativ 4 ore si vom servi pranzul.

Cazare si cina la Kamena Vourla.

Ziua 4 – 23.05.2024 – Kamena Vourla – Delphi – Atena - Sunio

 

Mic dejun la hotelul din Kamena Vourla.

In drumul nostru spre Atena, ne vom opri la Delphi, care conform legendei a fost considerat centrul Pamantului, deorece cei doi vulturi carora Zeus le-a dat drumul de la marginile pamantului, s-au intalnit in zbor deasupra orasului. Principalele obiective ale orasului sunt: Oracolul din Delphi – aici credinciosii puteau auzi cuvintele lui Apollo, rostite prin preoteasa sa, in varsta de 50 de ani; Sanctuarul lui Apollo; Templul lui Apollo; Piatra Sibylei; Teatrul.

Ne vom urma traseul spre Atena, unde ne vom caza.

Spre seara, ne vom indrepta spre Sunio, pentru a ne bucura de un apus de soare superb. 

 

Ziua 5 – 24.05.2024 – Atena

  

           Mic dejun la Atena. Capitala Greciei este locul care nu trebuie ratat atunci cand ajungem in Grecia. Socotit a fi leaganul civilizatiei europene, oras locuit inca de acum 7000 ani, pastreaza o serie de monumente si de dovezi a unei civilizatii care a influentat evolutia omenirii. Cel mai important obiectv al Atenei este Acropole, acel oras antic care are atat de multe lucruri de povestit si locuri de aratat, precum: Partenon; Propileele; Templul zeitei Atena Nike; Teatru lui Dionisos. Nu trebuie neglijat nici Agora – piata veche a Atenei; Templul lui Zeus – in cinstea caruia s-au ridicat multe temple, acesta fiind cel mai impresionant.

Un obiectiv important, care il aduce in atentia noastra din nou pe Apostolul Pavel, este Areopagul din Atena, un deal  situat la inaltimea de 115 m, a fost locul de intalnire al Consiliului Areopagului, dar este cunoscut in randul crestinilor, deoarece aici au fost rostite de catre apostolul Pavel predicile regasite in Faptele Apostolilor.

Dupa finalizarea turului, ne vom caza in Atena.

Ziua 6 – 25.05.2024  –Atena – Corint – Kamena Vourla 

Mic dejun la hotelul din Atena.

Astazi vom vizita Canalul Corint, un canal artificial care leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee. Acest canal poarta denumirea de Istmul Corintului. Cuvantul “istm” provine de la cuvantul grecesc antic care inseamna “gat” si se refera la ingustimea pamantului. Aici ne vom putea bucura de imaginea splendida oferita de acest canal de aproape 6 km sapati in stanca.

Bineinteles, ca si acest loc a fost vizitat de catre Pavel, in calatoria lui spre Atena. Pe vremea aceea, Corintul a fost un oras important, infloritor, luxos, insa, din punct de vedere moral, era si un loc unde pacatul era la el acasa.

Imediat ce a ajuns in Corint, Pavel a luat legatura cu Acuila si Priscila, toti cei trei cunoscand acelasi mestesug si anume facerea de corturi. Acuila si Priscila l-au ajutat pe Pavel in propovaduirea Evangheliei, acestia se considera ca deja au fost crestini, cand l-au intalnit pe Pavel.

Apoi ne vom indrepta spre Kamena Vourla, unde ne vom caza.

                             

Ziua 7 – 26.05.2024 – Kamena Vourla – Meteora – Paralia Katerini 

Mic dejun la hotelul din Kamena Vourla.

Dupa servirea mesei ne indreptam spre Meteora – orasul dintre stanci, locul perfect pentru a ne relaxa in natura si de a ne apropia de Dumnezeu. Meteora este cel de al doilea cel mai important centru religios, dupa muntele Athos. Drumul pana acolo este spectacolos, putandu-ne bucura de natura in toata splendoare ei, iar drumul prin serpentine, cu stanci de-o parte si de alta, ii ofera zonei o frumusete aparte. Meteora este un complex de manastiri, una mai frumoasa ca cealalta, foarte bine intretinute, face parte din patrimonial Unesco, Marele Meteor fiind cea mai frumoasa si bine organizata manastire, urmata de Manastirea Varlaam, Manastirea Sfintei Treimi, Manastirea Sfantul Stefan, Manastirea Sf Nicolae Anapafsas, Manastirea Roussanou.

Cazare la Paralia Katerini.   

Ziua 8 – 27.05.2024 – Paralia Katerini – Salonic – Veria – Paralia Katerini 

Mic dejun la hotelul din Paralia Katerini.

Vom pleca spre Salonic, si vom avea timp pentru a vizita acest oras unic, modern, plin de viata. Printre obiectivele acestui oras, se poate enumara: Turnul Alb – simbolul orasului, loc de referinta, atat pentru localnici dar si pentru turisti; Piata Aristotel – cu cladiri deosebite, avand arhitectura inspirata din modele europene si coloniale; Cartierul Ladadika – locul perfect pentru cina de seara sau plimbari pe stradutele pitoresti; Rotonda – cladirea rotunda care dateaza din secolul al IV-lea si este unica in Grecia.

La Salonic, Pavel impreuna cu Sila si-a desfasurat a doua calatorie misionara, in Biblie existand doua  epistole dedicate celor din Salonic dar nu numai lor, ci de folos si noua tuturor.

Aici, Pavel nu a poposit foarte mult, insa chiar si asa, in Salonic s-a format o comunitate sanatoasa de crestini, dar si foarte persecutata, mai ales in primele secole.

Tot in Salonic, vom vizita si o biserica care dateaza din secolul V d.Hr, cea mai veche biserica crestina functionala din oras, fiind si locul unde ani si generatii la rand, oamenii au venit ca sa se inchine lui Dumnezeu.

Nu vom trece de aceasta zi, fara a nu vizita si localitatea Berea de atunci sau Veria de astazi, locul unde inca mai este prezenta imaginea apostolului Pavel. Aici vom vedea si statuia apostolului Pavel dar vom putea vizita si singoga, din cartierul evreiesc, construita pe locul unde a existat vechea sinagoga, locul folosit de Pavel pentru a propovadui Evanghelia.

Este posibil ca aici, Pavel sa fi facut un popas, oamenii prezenti in Berea interesati de mesajul transmis de Pavel, de fiecare data cand Pavel le vorbea, mergeau acasa si cercetau Scripturile, sa verifice daca este adevarata cuvantarea apostolului.

Cazare in Paralia Katerini.

Ziua 9 – 28.05.2024 – Paralia Katerini – Timisoara 

Mic dejun la hotelul din Paralia Katerini.

Dupa servirea mesei, vom pleca din Grecia si vom ajunge in Romania in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale. 

-        Transport cu autocar clasificat pentru curse externe

-        8 nopti cazare

-        Mic dejun

-        Cina la hotelul din Kamena Vourla (ziua 2 si 3)

-        Taxa de statiune

-        Ghid vorbitor de limba romana

-        Insotitor din partea agentiei

-        Mesele nespecificate in program

-        Excursia optionala la Lichadonisia

-        Intrari la obiective

-        Cheltuieli personale

Tariful este calculat pentru un minim de 40 de persoane. În cazul în care numărul necesar minim de persoane nu se întrunește tariful de recalculează, excursia se reprogramează sau se anulează.

 

Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialițățile din țările vizitate, ca atare facilitățile camerelor sunt conforme cu standardele locale.

Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepția acestora, în cazul în care există neplăceri legate de amplasarea sau aspectul camerei, acestea se rezolva la recepția hotelului asistat de către însoțitorul de grup.

 

Locurile in autocar se dau in functie de inscrierile in agentie.

 

Ghidul are dreptul de a schimba ordinea obiectivelor pe zile cu mențiunea de a respecta obiectivele enunțate în program.

 

Agenția nu este răspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la organele competente.

 

Nominalizarea însoțitorului de grup și comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel târziu cu o săptămână înaintea plecării în călătorie.

 

Acte necesare:

Carte de identitate valabilă minim 6 luni de la data întoarcerii în România.

 

Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu.

 

Condiții de plată:

- 200 euro/pers avans în momentul rezervarii

- Diferența de plată cu 30 zile înainte înainte de plecare

- Integral dacă sunt mai puțin de 30 zile până la plecare

 

 

* Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

Formular de înscriere

Sunt de acord cu termenii și condițiile

Solicita oferta